Dă-ți voie să fii copil din nou!

Dă-ți voie să fii copil din nou!

Azi m-am întrebat „Ce înseamnă copilăria pentru mine? Cum a fost pentru mine să fiu copil? Care sunt cuvintele cu care aș descrie copilăria?”. Încercând să-mi răspund la aceste întrebări am descoperit următorul lucru: copilăria este o etapă a vieții binecuvântată, în care magia și fantasticul înconjoară și țes viața noastră. În care stelele căzătoare îți îndeplinesc orice dorință iar puterile supranaturale te vor ajuta să salvezi întreaga lume, de monștri, de vrăjitoare, de fantome și alte creaturi malefice. În care alergi cu brațele deschise pentru că vrei să simți aerul răcoros care trece prin părul tău și care îți mângâie fața, umplându-te de energie. Alergi și sari cât mai mult în lungime pentru a te simți ca-n zbor. Asta te face apoi să visezi noaptea că zbori, deasupra caselor și apoi din ce în ce mai sus, printre nori.

O lume în care dorința de a cunoaște și a explora este motorașul care pornește în fiecare dimineață și te ajută să descoperi atâtea lucruri noi. Tot aici creezi și inventezi. Vrei să demonstrezi ceea ce poți și vrei să fii apreciat și validat. Pictezi, modelezi, sculptezi, scrii povești și poezii, compui cântece, dansezi, iar lumea din jurul tău se transformă într-o sală de spectacol. Obiectele au viață, simt și suferă în același timp.Plantele au nevoie de ocrotirea ta, iar animalele îți vorbesc și îți sunt prietene.

Tot aici descoperi frumusețea prieteniei, cât de minunat este să comunici, să interacționezi și să ai în lumea ta și alte persoane. Împreună cu ei începi să experimentezi o mulțime de roluri sociale, poți să fii doctor, vânzător, șofer, învățător, bucătar și lista poate continua. Poți să fii ceea ce-ți dorești și încă nu îți pui piedici de genul „nu pot”.

Bineînțeles, experiențele din copilărie sunt diferite de la om la om. Fiecare are o experiență de viață proprie, însă este frumos să îți mai amintești uneori cum era să fii copil, cum vedeai lucrurile pe atunci și care era realitatea ta. Acest lucru te poate ajuta să-ți înțelegi propriul copil și să-ți dai seama cât de important este pentru el ceea ce trăiește și experimentează.

Te invit să parcurgi și tu drumul către propria copilărie și să-ți aduci aminte cum arăta lumea din jurul tău pe atunci. Aveai un joc preferat? Îl jucai împreună cu cineva? Cum te făcea să te simți atunci când te jucai? Voiai să ai o superputere? Cum priveai pe atunci experiențele noi? Prin ce aventuri ai trecut? Te invit să împărtășești cu noi, printr-un comentariu, aceste experiențe din copilăria ta, pentru a putea redescoperi împreună bucuria de a fi copil.

Fără dar și poate, copilăria este o sursă de energie, un exemplu de autenticitate și simplitate, de voință și voioșie pură. Așadar, dă-ți voie să fii din nou copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *